Çocuklara huzur veren çiftlik ‘Antalya Orman Çiftliği’

Kepez Belediyesi, çevre bilinci ve doğa sevgisiyle büyüyen nesiller yetiştirmek için yaz mevsiminde yüzlerce çocuğa Antalya Orman Çiftliği’nin kapılarını açtı. Doğa eğitim kampüsü haline gelen orman çiftliğinde fidanları toprakla buluşturarak huzur bulan çocuklar, hayatları boyunca unutamayacakları bir doğa deneyimini de yaşıyorlar. 

26 Ağustos 2021
Çocuklara huzur veren çiftlik ‘Antalya Orman Çiftliği’

Tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla buğday ekimi ile bereketlenen Antalya Orman Çiftliği’nin toprakları, Kepez’in çocuklarının ektiği fidanlarla daha da zenginleşti. Kepez Belediyesi, çevre bilinci ve doğa sevgisiyle büyüyen nesiller yetiştirmek için yaz mevsiminde yüzlerce çocuğa Antalya Orman Çiftliği’nin kapılarını araladı. İlçedeki okullar ve bu okullarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler,  binlerce fidanı Kepez’in bereketli topraklarıyla buluşturdu. Yaz başlangıcında karpuz ve kavun ekilen topraklarda, domates, patlıcan ve biber fideleri de çocukların minicik elleriyle can buldu. Ekilen her fidana da çocukların isimleri yazıldı. Çocuklar Antalya Orman Çiftliği’ni her ziyaretlerinde diktikleri fidanların büyüme ve meyve sürecini isim plakaları sayesinde takip etme imkanı buldular. Adeta doğa eğitim kampüsü haline gelen Antalya Orman Çiftliği, çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları bir doğa deneyimi yaşattı.

Doğa eğitim kampüsü oldu

Orman Çiftliği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evde kalmak zorunda olan, bağ ve bahçeye gitme imkanı bulunmayan çocuklara da büyük bir heyecan verdi. Doğa eğitim kampüsü haline gelen orman çiftliğinde fidanları toprak buluşturan çocuklar, doğayı keşfetmeyi,  keşfetmek için bakmayı, koklamayı, dokunmayı ve çevreyi dinlemeyi  öğrendiler.  Çocuklar heyecan ve hayranlık içindeki doğa deneyimlerini öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşma imkanı da buldular.

Çiftlikte ilk olarak buğday ekilmişti

Antalya Orman Çiftliği, Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Çiftlikte ilk etapta buğday ekimi yapıldı. Hasat sonrası buğdaylar işlenerek, una çevrildi. Elde edilen ekmekler şimdi Kepez’deki ihtiyaç sahipleri ile paylaşılıyor. Kepez Belediyesi, hasat ettiği buğdayın bir bölümünü de Döşemealtı’nda farklı noktalarda meydana gelen yangınlarda ürünleri ziyan olan çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.