Türkiye'de havalimanları da oteller de doluluk rekorları kırıyor

Pandeminin yaralarını hızlı saran turizm sektöründe son günlerde rekorlar kırılıyor. Bazı havalimanları pandemi öncesine yaklaşırken 2020’ye göre yolcu trafiği yüzde 10.2 arttı. 

26 Temmuz 2021
Türkiye'de havalimanları da oteller de doluluk rekorları kırıyor

 
Türkiye'de hem içeriden hem de dışarıdan trafik öyle yoğunlaştı ki havalimanları da oteller de doluluk rekorları kırıyor. Pandeminin etkisindeki 2020'ye göre özellikle turizm bölgelerinde onlarca kata kadar çıkan trafik var. Sadece tarifeli uçaklar değil gelen jetlerde de ciddi artışlar yaşanıyor. Bodruma bir günde 50 jet inerken Bodrum havalimanı Ocak-Haziran rakamları dış hatlarda yüzde 24.487 artış gösterdi. İç hatlardaki artış oranı yüzde 102'ye kadar çıktı. İkinci en büyük artışı yüzde 1.217 ile Dalaman yakalarken Dalaman'da iç hatlarda yaşanan artış yüzde 118 oldu. Alanya ve Antalya havalimanları dış hatlarındaki artış sırasıyla yüzde 294 ve yüzde 142 olurken iç hatlarda bu oranlar yüzde 14 ve yüzde 74 olarak gerçekleşti.
 
DIŞ HATLARDA YÜZDE 10'LUK ARTIŞ
Türkiye genelinde bayramda yüzde 100 doluluk oranları yakalanırken dış hatlarda da iç hatlarda da havalimanları pandemiden bu yana en yüksek rakamlarına ulaşıyor. 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi istatistikleri Türkiye genelinde yüzde 10.2'lik bir artış yaşandığına işaret ediyor. Dış hatlardaki artış oranı ise yüzde 4.5 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar yolcu sayısındaki artışı gözler önüne seriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.