Büyükşehir Kurban Bayramı'na hazır

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle büyük bir yoğunluğun yaşanacağı Antalya'da hem vatandaşın hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin rahatı, huzur ve güvenliği için tüm önlemleri aldı. Başta çevre sağlığı ve hayvan sağlığı ekipleri olmak üzere, zabıta, itfaiye, mezarlık ve ASAT ekipleri Kurban Bayramı boyunca görevlerinin başında olacak. Bayram boyunca toplu ulaşımda Büyükşehir Belediyesi'nin resmi plakalı araçları ücretsiz yolcu taşıyacak. 

16 Temmuz 2021
Büyükşehir Kurban Bayramı'na hazır

 
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle büyük bir yoğunluğun yaşanacağı Antalya’da hem vatandaşın hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin rahatı, huzur ve güvenliği için tüm önlemleri aldı. Başta çevre sağlığı ve hayvan sağlığı ekipleri olmak üzere, zabıta, itfaiye, mezarlık ve ASAT ekipleri Kurban Bayramı boyunca görevlerinin başında olacak. Bayram boyunca toplu ulaşımda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı araçları
ücretsiz yolcu taşıyacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü kurban kesim işleminin hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için bu yıl da 3 yerde kurban kesim hizmeti verecek. Vatandaşlar Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ile Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında
bayramın 1’nci ve 2’inci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek.
RANDEVU SİSTEMİ DEVREDE
Antalya Büyükşehir Belediyesi kesim yerlerindeki düzenin sağlanması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi, COVİD-19 bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla randevu sistemiyle çalışacak. Ücretsiz kesim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların arife gününe kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde bulunan http://abb.bel.tr/kurbankayit formu doldurarak randevu alması alması gerekiyor.
HAYVAN YAKALAMA TİMİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Serik, Elmalı ve Kaş-Demre kesimhaneleri de bayramın birinci ve ikinci günü vatandaşların kullanımına açık olacak. Kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşlar oluşturulan “Hayvan Yakalama Timi”ne 0242 332 22 33 numaralı telefondan ulaşarak yardım
isteyebilecek.
ULAŞIM ÜCRETSİZ
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi, bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.
ASAT BAYRAMA HAZIR
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü de bayramda su ve atık su hizmetlerinin normalden daha yoğun kullanılacağını göz önüne alarak hazırlıklarını tamamladı. ASAT, il merkezinde ve bütün ilçelerde gerekli araç, ekipman ve personelle görev başında olacak. Turizm kenti olan Antalya’nın tatilde çok yoğun bir nüfusa ev sahipliği yaptığını değerlendiren ASAT, tedbirleri en üst düzeye çıkardı. Vatandaşlar herhangi bir arıza
ve şikayet için ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabilecek, 0530 676 67 67 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirimde bulunabilecek.
ZABITA GÖREV BAŞINDA
Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel de görev başında olacak. Zabıta ekipleri halkın, mezarlıkları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Kurban bayramında vatandaşlardan gelen şikâyetlere de anında müdahale edilecek. Vatandaşlar şikayetlerini 249 50 84-249 50 75-ALO 153 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.
İTFAİYE 7/24 GÖREVDE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.