Konyaaltı’nda kurban kesimi ücretsiz ve randevulu

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kurban Bayramı’na yönelik hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşların belediyenin www.konyaalti.bel.tr adresinden randevu alarak ücretsiz kesim yaptırabileceklerini söyledi. 

12 Temmuz 2021
Konyaaltı’nda kurban kesimi ücretsiz ve randevulu

 
Konyaaltı Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz ve huzurlu geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar için Konyaaltı’nda 3 nokta kurban kesim yeri olarak belirlendi. Küçükbaş hayvan kestirmek isteyenler Liman Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Siteler Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde mesleğinde uzman kasaplara ücretsiz kesim yaptırabilecek. Altınkum Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde ise sadece büyükbaş
hayvan kesimi yapılacak.
 
KESİMLER ÜCRETSİZ
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşların www.konyaalti.bel.tr adresinden randevu alarak kurbanlarını ücretsiz kestirebileceklerini söyledi. Kurban kesim yerlerinde gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Esen, vatandaşları da salgın konusunda hassas olmaya davet etti. Esen, “Huzurlu bir bayram için yurttaşlarımızın kurallara uyması çok önemli.
Kurban satışı yapan vatandaşlarımıza iyi pazarlar diliyorum. Salgının gölgesinde kutlayacağımız son bayram olmasını yürekten dilerim” dedi
 
KASAPLAR EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ
Öte yandan Konyaaltı Belediyesi kurban kesiminde görev alacak kasaplara da hijyen eğitimi verdi. Konyaaltı Belediyesi veteriner hekimler, kasapların uyması gereken kuralları ve özellikle maske takmaları, fiziki mesafeleri korumaları ve el hijyenine önem vermeleri gibi konularda uyardı.
 
KURBAN SATIŞ YERİ
Kurban satış yeri olarak ise Zümrüt Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi olarak belirlendi. Çakırlar Yolu olarak bilinen bölgede belediye ekipleri, pandemiyi göz önünde bulundurarak önlemlerini aldı. Zabıta ekiplerinin hazır beklediği satış noktasında, alıcı ve satıcılara maske ile mesafe uyarıları yapılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.