Gençler kütüphanelerini çok sevdi

Kepez Kent Meydanı’na kazandırılan Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi, okurları ağırlamaya başladı. Kepez Belediyesi ve Antalya Genç İş İnsanları(ANTGİAD) işbirliğiyle kurulan kütüphaneyi, gençler ve çocuklar çok sevdi.  

08 Temmuz 2021
Gençler kütüphanelerini çok sevdi

 

Cumhuriyet’in 100. yılı için 16 kütüphane açmayı hedefleyen Kepez Belediyesi, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi, okurlar tarafından büyük ilgi görüyor.
ANTGİAD işbirliği ile ilçeye kazandırılan Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi, gençleri hem bilgiyle buluşturuyor, hem de gençlere şık bir ortamda ders çalışma imkânı sunuyor. 

Kepez’in kalbine kütüphane
Kütüphane, çevresinde onlarca okulun bulunduğu ve ilçenin tam merkezi noktası olan Kepez Kent Meydanı’na kuruldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Cumhuriyet’in 100. yılı için hedeflediği 16 kütüphaneden biri olan Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi, 5 binden fazla kitap kapasitesiyle gençleri ve çocukları bilgiyle buluşturuyor. Çay ve kahve ikramının da yapıldığı kütüphane, açılır açılmaz da onlarca kitapseveri ağırlamaya başladı. 

Gelecek kuşaklara unutulmaz bir eser
Gençler, her bir köşesi özenle hazırlanan Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi’nin,  şık okuma alanlarında derslerine de çalışabilecekler. Kütüphaneyi ziyaret eden gençler de kendilerini kitapla ve bilgiyle buluşturmasından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler.
Başkan Tütüncü de, “Antalya Genç İş İnsanları Derneği ANTGİAD'a kocaman bir teşekkürümüz var. Gelecek kuşaklara, unutulmaz bir eseri birlikte armağan ettik.” açıklamasını yaptı. 

Kepez’e 16 Türk devletini temsilen 16 kütüphane
Kepez Belediyesi, DokumaPark’a, 100 bin kitap kapasitesiyle Antalya’nın en zengin kütüphanesi olan Cemil Meriç Kütüphanesi’ni kurmuştu. Edebiyat Müzesi özelliği ile Antalya’da ilk olan Cemil Meriç Kütüphanesi, kısa bir sürede 30 bine yakın okuru ağırladı.
Tarihteki 16 Türk devletini sembolize etmesi amacıyla Cumhuriyet’in 100.  Yılında kurulacak olan kütüphanelerin en büyüğü de Gülveren Mahallesi’ne inşa edilecek. Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak kütüphanenin temeli ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda atılacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.