AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent ile Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından TUSAŞ ile sözleşme imzaladı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Teknokent ile Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından TUSAŞ arasında sözleşme imzalandı. TUSAŞ, 2023 yılında hangardan çıkacak Milli Muharip Uçak'ın yazılımlarını Antalya'da gerçekleştirecek. 

19 Haziran 2021
AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent ile Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından TUSAŞ ile sözleşme imzaladı

 

AÜ Antalya Teknokent ve TUSAŞ arasında Ar-Ge alanı kira sözleşmesi imzalandı. TUSAŞ'ın kendi binasını, yap-işlet-devret modeliyle Teknoloji Vadisi'nde yapması için AÜ Antalya Teknokent ile ayrı bir sözleşme imzalayacağı açıklandı.

TUSAŞ ilk etapta bin metrekarelik alanda 100 Ar-Ge personeliyle faaliyetlerine başlayacak. 2 yıl içinde ise personel sayısının 500'e ulaşması bekleniyor. Savunma sanayii alanında önemli projeler yürüten, uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uydu gibi uzay sistemleri geliştiren TUSAŞ, Milli Muharip Uçak (MMU) projesinin yazılımlarını Antalya Teknokent Teknoloji Vadisi'nde gerçekleştirecek.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin büyük bir atılım gerçekleştirdiği savunma sanayisi alanında büyük başarılar yürüten TUSAŞ'ın Antalya Teknokent'te yer almasının hem üniversite hem de şehir için önemli bir değer olduğunu kaydetti. Rektör Özkan, "Bilimde, turizmde, tarımda başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren üniversitemiz ve şehrimiz bundan böyle teknoloji ve sanayi alanında da iddialı ve söz sahibi olacak" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.