UĞUR MUMCU!

Sema KANALICI'NIN ''UĞUR MUMCU'' yazısı 

24 Ocak 2021
UĞUR MUMCU!

 
24 ocak 1993, yer Ankara karlı sokak. Bir patlama sesi yankılandı Başkentte. Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, evinin önünde arabasına konulan C-4 tipi bombanın patlamasıyla aramızdan ayrıldı. Aradan geçen 28 yıla rağmen, Uğur Mumcu suikastı halâ faili meçhul bir cinayet. Dönemin başbakan, başbakan yardımcısı ve iç işleri bakanı, cinayetin çözüleceğini,  bunun devletin namus borcu olduğunu söylemişti. Cımbızla toplanması gerekirken, süpürgeyle süpürülen deliller, faili meçhul kalacağının kanıtıydı oysaki. Çözülmesini istemiyordu çünkü birileri.
İslami hareket örgütü müdür, mossad mıdır, Cıa mıdır bilinmez ama Birilerini fena kıstırmıştı. Ama şunu hesap etmediler, söz uçar yazı kalır...Silahı kalem olan, hiç bir cinayete kurban gitmez. Fikirleri hep bakidir, isimleri ise ebedi. Tıpkı Uğur Mumcu gibi...
Bıraktığı meşaleyi taşıyor ve Saygı ve Rahmetle anıyoruz.
Sema KANALICI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.